Uw Cv ketel tijdig bijvullen, zeer belangrijk

Standard

De druk in een Cv ketel is belangrijk. De waterdruk dient in de meeste gevallen tussen de 1,5 en 2 bar te staan. Vaak kunt u dit op de ketel teruglezen. Sla de documentatie van uw ketel er op na wat de ideale waterdruk voor uw ketel is. Ze is de populaire ketel de Remeha Calenta zeker op deze druk aan te raden.  Wanneer de druk te laag is, komt er bijvoorbeeld enkel koud water uit de douche. Dit is natuurlijk niet prettig. Controleer daarom regelmatig de waterdruk van uw ketel en vul deze zo nodig bij.

druk cv ketel

Is de druk in uw CV ketel in orde?

Hoe kan ik de ketel zelf bijvullen?

Het bijvullen van de ketel is een relatief eenvoudig klusje. Als u het nog nooit gedaan heeft, kunt u bijvoorbeeld een filmpje op Youtube bekijken met een heldere en duidelijke uitleg. Wij zullen het in woorden voor u uitleggen. U heeft het volgende nodig:

  • Een stel oude handdoeken
  • Een emmer
  • Slang om bij te vullen (meestal aanwezig in de buurt van de ketel)

Als u de ketel gaat bijvullen is het belangrijk dat de ketel niet bezig is. Ga tijdens deze procedure dus niet douchen en warm water gebruiken en zet de kachel ook niet aan. Bekijk ook dit filmpje:

Begin met de handdoeken en de emmer te plaatsen bij de vul kraan. Deze is meestal op een leiding geplaatst die naar de ketel toe loopt. Meestal kun u met het dopje dat op de vulkraan staat deze opendraaien (achterkant van het dopje is meestal de sleutel). Draai de vulkraan open en blijf de drukmeter op de CV ketel in de gaten houden. Vul de ketel bij totdat de ketel aan druk tussen de 1,5 en 2 bar aangeeft (of de druk die de documentatie van uw ketel adviseert).

U zult merken dat er best wat water geknoeid zal worden. Daar zijn de oude handdoeken en de emmer voor. Het is aan te raden om zoveel mogelijk in de emmer te krijgen, maar er kan best iets naast lopen, daar zijn de handdoeken voor. Droog de vloer zo snel mogelijk om beschadigingen te voorkomen. De ketel is nu bijgevuld en zou weer optimaal moeten presteren. Het is aan te raden om regelmatig te controleren van de druk in uw CV installatie is, zo hoeft u er niet achter te komen onder een koude douche.